Om os / Om kennelen

Om kennelen

Vi har et lille men seriøst stueopdræt med Finske Lapphunde.Vores mål og drømme for Kennel Dreamlapin’s er at opdrætte nogle alsidige hvalpe, som både er sunde familiehunde og er meget trænbare hunde. Derudover skal de også have et udseende som følger standarden for Finsk Lapphund og et racetypisk temperament.

Før en parring finder sted, ligger der et stort arbejde i at finde den rigtige hanhund til lige netop vores tæve.

Hundene blive fundet frie for sygdomme inden avl
Vores hunde bliver tjekket for sygdomme, inden de indgår i avl. Vi stiller os kritiske til resultaterne, og vurderer ud fra dette avlsmulighederne. De samme krav stiller vi selvfølgelig til evt. avlshanner. Hundene bliver tjekket for hofteledsdysplasi, albueledsdysplasi, øjensygdomme, både via øjenlysning og bloprøve, samt en arvelig sygdom kaldet Pompes. En øjenlysning vil blive foretaget hvert år, eller som minimum inden parring, for at tjekke at hunden er fri for øjensygdomme.  

Sundhed og temperament/sind skal gå hånd i hånd
Ud over deres sundhedstjek, laver vi også basal lydighed med dem, og ser om de besidder dette. Vi har også prøvet at hyrde med dem. Vi mener det er vigtigt, at udfordre deres evne til dette, da det er hundens oprindelig egenskab, og vi ønsker derved at se om de besidder denne arbejdsegenskab. Dette er noget vi ynder at gøre endnu mere ud af i år 2014, med vores hunde.

Danske Champions inden de anvendes i avl
Derudover udstiller vi vores hunde en del. Vi har i den korte tid vi har deltaget, opnået rimelig stor succes, og nyder at udstille i både ind- og udland. For os er det et must at hundene kan lide det, og syntes det er sjovt, hvilket begge vores hunde gør i stor stil.
Hundene skal som minimum være Danske Champions før de anvendes i avl.  

Alt dette ser vi på objektivt, for at vi kender både deres stærke, men også svage sider. Vi mener det er vigtigt, for at kunne finde den hanhund, som vil passe bedst til vores tæve, og at alt går op i en højere enhed. 

Vi arbejder for, at vores hunde har en aktiv og indholdsrig hverdag. Der er en god fordeling af fysisk og mentalt arbejde, hvilke er et must for en Finsk Lapphund.

 

Så hvis dette har fanget din interesse og du måske ønsker at hører mere eller at aflægge os et besøg er du velkommen til at tage kontakt til os.

Der vil lejlighedsvis være hvalpe til salg, men du/I finder bedst ud af det ved at tage kontakt til os pr. mail eller telefon og få en snak med os. Maria Szymanski & Kenni Blyme Løth | Holmbladsgade 102, 1, 2300 København S - Danmark | Tlf.: 40411338 | dreamlapins@gmail.com